(Dacelo novaeguineae)

Ledňák obrovský

Popis a zajímavosti

  • Ledňák obrovský je největší druh ledňáčka.
  • Má velký, silný zobák a oranžové zbarvení břicha.
  • Ledňák obrovský je hbitý a rychlý letec.
  • Je to denní pták, aktivní je převážně v ranních a večerních hodinách.
  • Ledňák obrovský je ohrožen ztrátou biotopu a lovem.
  • Délka života: 10-15 let ve volné přírodě
  • Hmotnost: 300-400 g
  • Délka těla: 45-50 cm
  • Status ohrožení: Málo dotčený (IUCN)
  •  

Přirozené prostředí

  • Ledňák obrovský preferuje husté lesy s bohatým podrostem. Žije v dutinách stromů a hnízdech z větviček a listů.

Výskyt

  • Ledňák obrovský se vyskytuje v Austrálii a na Nové Guineji. Obývá tropické a subtropické lesy, mangrovové porosty a savany.

Potrava

  • Ledňák obrovský se vyskytuje v Austrálii a na Nové Guineji. Obývá tropické a subtropické lesy, mangrovové porosty a savany.

Naše generace se narodila v zajetí a máme se dobře, Vy se můžete podívat jak žijí naši příbuzní v přírodě.

Živá ukázka toho jak tento druh žije v přírodě je daleko výstižnější než kdejaký popis.Videa jsou vkládané z Youtube.

Pro další informace o tomto druhu jsme pro vás připravili novinku a to chat s umělou inteligencí.

Zde se můžete zeptat na vše co vás zajímá.Nejprve zadejte název zvířete a pak vaší otázku.  Například: Arassari černokrký, jde chovat v zajetí?Záleží na vaší kreativnosti jak se zeptáte.

Vyzkoušejte AI Chat od našeho ZOO parku Česká Skalice

End
Chcete se o tomto druhu dozvědět více?Jednoduše zadejte svojí otázku.Například kde daný druh žije a podobně...
Tuto službu žádný ZOO park nenabízí.Děkujeme společnosti copyai.cz

Adoptivním rodičem tohoto druhu, případně sponzorem je:

zde bude uvedeno vaše jméno, případně firma pokud se stanete adoptivním rodičem, nebo sponzorem...

×

Dobrý den!

Máte nějaké dotazy, nebo připomínky?Klikněte na podporu.

× Jak Vám můžeme pomoci?